Cuvant inainte
Autor: Petru Lascau  |  Album: Portrete de farisei  |  Tematica: Memoriile lui Eutih
Resursa adaugata de resursecrestine in 30/01/2010
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Mă cunosc până şi copiii. Nu pentru că aş fi faimos prin ceva. Nu predic ca apostolii şi nici minuni nu fac. Sunt un copil sărac şi orfan. N-am făcut în viaţa mea vreo faptă deosebită. Lumea mă cunoaşte pentru că am adormit la o predică. Este adevărat că apostolul Pavel a predicat cam mult, iar eu, care stăteam pe pervazul ferestrei, am aţipit şi am căzut aşa de rău, încât mi-am pierdut cunoştinţa. Unii spun că aş fi fost chiar mort. Numai Dumnezeu ştie. Adevărul este că apostolul Pavel s-a rugat pentru revenirea mea la viaţă şi fraţii s-au bucurat foarte mult de această minune.

M-am hotărât să-mi scriu memoriile. Aşa se obişnuieşte acum. Dacă ţi s-a întâmplat ceva deosebit, este la modă să scrii o carte. Lumea, însetată de povestiri, o cumpără şi om te faci. Dar nu acesta este motivul real pentru care m-am hotărât să scriu câte ceva din viaţa mea. Nu ştiu cine ar da bani pe povestirile mele, dar m-am gândit că el ar putea fi folositoare unora.

Vedeţi, oamenii ascultă la apostoli, predicatori, preoţi, evanghelişti şi nu sunt gata să te bage pe tine în seamă, unul dintre “iubiţii ascultători”. Dar am şi eu de spus o serie de lucruri pe care le-am observat de la fereastra bisericii mele.
Stau întotdeauna la această fereastră cu pervazul lat, pentru că vreau să văd ce se petrece în biserică dar şi ce se întâmplă afară. Sunt curios din fire şi nu vreau să-mi scape nimic. Ştiu că mă veţi condamna pentru aceasta, dar acesta este adevărul. De altfel, mulţi dintre cei din lumea de afară îmi spun “creştinul”, pentru că mă văd la fereastra bisericii, iar cei din biserică îmi spun “lumescul”, pentru că mă uit pe fereastra bisericii la lumea de afară.

Nu vreau în nici un caz să par că mă justific pentru aceasta cu slăbiciunile altora, dar de aici, de la fereastra mea, eu văd multe. I-am văzut pe unii care afară sunt cu totul altfel de oameni decât atunci când sunt înăuntru. Apoi, să nu mai vorbim de unele lucruri care se petrec afară! De multe din ele oamenii nu-şi dau seama, dar de la fereastra mea de sus, se vede bine totul.

Îmi place locul de la fereastra mea. Încep să cred că mă aflu la un fel de graniţă. Graniţa dintre Împărăţia lui Dumnezeu şi lume. Dintre întuneric şi lumină. Este un fel de graniţă, pentru că, de fapt, graniţa adevărată trece prin inima oamenilor. Doamne, ce grozăvie să vezi că în realitate sunt mulţi înăuntru care sunt afară şi unii din afară care sunt înăuntru.

Am învăţat din predicile apostolilor că oamenii care duc o viaţă dublă, în afară un soi de viaţă şi înăuntrul bisericii un alt soi, se numesc farisei. Numele lor vine de la religioşii vremii, care încercau să impresioneze lumea cu aspectul lor exterior, în timp ce-L scârbeau pe Dumnezeu cu lumea lor interioară. Domnul Isus i-a comparat cu nişte blide curate pe dinafară şi murdare pe dinăuntru. I-a asemănat cu mormintele văruite frumos, dar cu cadavre în descompunere înăuntrul lor. Oameni cu două feţe.

…………………………………………………………………………………………………

Am scris această carte cu scopul precis de a-i supăra pe farisei. Regăsindu-şi chipul în aceste rânduri, pot continua nepăsători stilul lor de viaţă, sau se vor ridica împotriva celui care i-a deconspirat, sau vor decide să se schimbe. Aş fi tare bucuros să ştiu că am reuşit să tulbur liniştea acestor morminte văruite, zgâriindu-le varul de pe faţadă.

Dacă rândurile de faţă au reuşit să te înfurie, înseamnă că, în mod sigur, eşti fariseu. Domnul a spus: ”Vai de voi, cărturari şi farisei făţarnici! Pentru că voi sunteţi ca nişte morminte văruite, care pe dinafară se arată frumoase, iar pe dinăuntru sunt pline de oasele morţilor şi de orice fel de necurăţenie. Tot aşa şi voi, pe dinafară vă arătaţi neprihăniţi oamenilor, dar pe dinăuntru sunteţi plini de făţărnicie şi de fărădelege” (Matei 23:27-28).

Schimbă-te! Până nu e prea târziu!

Preluat cu permisiune din cartea "Portrete de farisei" de Pentru Lascau. Pentru a comanda cartea click AICI.
Nu am privit niciodata intamplarea lui Eutih din unghiul acesta! Interesant si adevarat totodata...
Cum de multe ori se spune,Cuvantul lui Dumnezeu este un izvor nesecat!Domnul sa ne binecuvinteze sa fim crediciosi adevarati!
Adăugat în 31/01/2010
memoriile lui Eutih-portrete de farisei
da este un punct de vedere explicat cu privire la starea crestinului de azi dar ceea ce s-a aratat despre Eutih este doar descrierea unui anumit diagnostic dar fara a se da solutia de rezolvare a bolii.Dupa ce am aflat diagnosticul eu nu ma pot schimba.Apostolul Pavel in ep.catre Romani cap.7 spune ca era profund tulburat ca se lupta sa faca binele si nu binele il facea ci raul pe care nu-l dorea sa-l faca,acela il facea-gasea in el o lege care se lupta impotriva legii primite de mintea sa,O nenorocitul de mine,Cine ma va izbavi de acest trup de moarte?Raspunsul il gasim in ep.catre Romani cap.8: 1-2.eu nu ma voi putea schimba niciodata daca nu ma voi da pe mana Doctorului,ca El sa faca operatiile necesare,si numai cu acordul meu.Daca cred cuvantul ca ,, sunt in Hristos''acolo nu mai traiesc eu ci TRAIESTE EL,conform si cuvantului din Galateni 2:20.Deci nu mai traiesc eu pentruca cred ca am fost rastignit impreuna cu EL,traind El in locul meu.Ce rezolvare daca cred intocmai Cuvantul Sau.Eu nu L-am primit pe Domnul ISUS,CA SA MA AJUTE SA TRAIEASC EU IN LOCUL LUI,CI L-am primit ca El sa traiasca in locul meu,nu EL sa priveasca la mine cum traiesc,ci eu sa privesc la El cum traieste in mine.TATAL nu gaseste nici o placere in mine,in natura mea Adamica,ci numai in El gaseste toata placerea(stim acea voce la iesirea Domnului din apa botezului si la schimbarea la fata).SLAVA DOMNULUI PTR.TOATE.

Adăugat în 01/02/2010
dumnezeu
egzista dumnezeu cu adevarat
Adăugat în 03/02/2010
memoriile lui Eutih
Pana acum am trecut cu vederea toate aceste amanunte .Este foarte adevarat ca de pe fereastra bisericii se pot vedea multe lucruri care in realitate par morminte varuite.
Adăugat în 05/02/2010
Statistici
  • Vizualizări: 5038
  • Export PDF: 2
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 4
Opțiuni